Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

0,88 euro pe an - atât costă chiria în acest cartier din Europa

De câteva sute de ani prețurile pentru chirie în acest oraș nu s-au mai schimbat – maxim un euro pe an, și nu este o glumă.

Nu e vorba despre vreun apartament de pe altă planetă, ne referim la cartierul Fuggerei, care se află în sudul Germaniei și a fost construit acum 500 de ani de către Jakob Fugger, un bancher bogat, vestit în perioada anilor 1520.

Aceste locuințe au fost construite cu scopul de a adăposti familiile social vulnerabile de pe atunci, contra sumei echivalente de astăzi a 0,88 de euro per an.

Localnicilor le erau impuse și niște reguli, dacă alegeau să se stabilească în Fuggeria, care, de altfel, au rămas valabile și astăzi. Cei 142 de locuitori trebuie să se roage de trei ori pe zi pentru sufletul și prosperitatea bancherilor, să intre pe teritoriul cartierului înainte de ora 22:00, întârzierile fiind taxate cu aproximativ 1 euro.

Vă întrebați de ce ar investi cineva într-un business ”mort”? Jakob Fugger a pus și bazele unui fond caritabil care să finanțeze acest complex social. Odată cu trecerea timpului, cel mai consistent venit este înregistrat de pe cei 4 euro achitați de turiștii care vin să se convingă de existența acestui cartier minune.

Jakob ”cel bogat” a fost un model al bancherului de succes de pe Wall Street. A bătut monede pentru Vatican, a condus afacere bazată pe comerțul condimentelor, a finanțat campania care l-a condus pe regele spaniol Carlos al IV-lea către titlul de împărat al Imperiului Roman în 1519.

Fugger era cunoscut ca unul dintre cei mai bogați oameni din Europa, la mijlocul secolului al XIV-lea, lăsând moștenire familiei sale peste 7 tone de aur și un număr mare de afaceri, o parte existând până în prezent.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode