Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

10 cei mai bogaţi oameni din imobiliare în 2017

În timp ce situaţia de pe piaţa financiară globală e incertă, baronii imobiliari de pe întreg mapamondul se descurcă relativ binişor, topurile Forbes nu mint! Aşadar, pe locul 18 în lista celor mai bogaţi oameni de pe Planetă, realizată de renumita revistă americană, stă numele omului de afaceri care deţine o avuţie în valoare de 31,3 miliarde de dolari americani, principala sursă de venit fiind imobiliarele. Şi nu e singurul!

Cea mai mare parte dintre aceşti oameni arhi-bogaţi (îi numărăm doar pe cei venitul cărora se datorează în cea mai mare măsură imobiliarelor) provin din regiunea Asia-Pacific, unde 99 dintre ei îşi desfăşoară afacerile: 42 din China, 25 din Hong Kong, şapte din India, şase din Singapore ş.a.

Să vedem care sunt cele mai reprezentative nume din Real Estate:

1. Wang Jianlin

China

31,3 miliarde de dolari

Cel mai bogat magnat din lume ocupă locul 18 în rândul miliardarilor din întreaga lume. Dalian Wanda e compania cu care a debutat în imobilele comerciale, construind plaje şi hoteluri, dar nu e singura sa proprietate. Wang Jianlin deţine şi lanţul de cinematografe Chanda Wanda Cinema Line, a cumpărat 20% din clubul de fotbal AtleticoMadrid, iar în acest an a declarat că această firmă va investi 3,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o companie de producţie americană de film şi televiziune, Legendary Entertainment.

2. Lee Shau Kee

Hong Kong

24,4 miliarde de dolari

Provine dintr-o familie care-şi permitea să mănânce peşte sau carne de maxim două ori pe lună, dar a ajuns al doilea cel mai bogat om de pe teritoriul chinez, ocupând poziţia a 32-a din lume în topul miliaradarilor din Forbes. Impreiul pe care a reuşit să-l construiască cuprinde imobiliare, hoteluri, energie şi investiţii, toate aflate sub egida Henderson Land Development.

3. David & Simon Reuben

Marea Britanie

15,3 miliarde de dolari

Fraţii Simon şi David şi-au dobândit averea datorită imobiliarelor. Aceştia au procurat recent trei hoteluri renumite, printre care şi Plaza Hotel din New York. Centrul de date GlobalSwitch la fel face parte din afacerile fraţilor, pe când ambii au debutat în business pe segmente diferite: David a început să cîştige din comerţul cu metale, iar Simon importa covoare, ca mai apoi să-şi unească forţele, prin compania Transworld, şi să achiziţioneze proprietăţi.

4. Donald Bren

S.U.A.

15,2 miliarde de dolari

Baronul numărul 1 al proprietăţilor din Statele Unite îl depăşeşte pe Donald Trump cu peste 10 miliarde de dolari. Dezvoltatorul deţine un portofoliu variat de 110 milioane de metri pătraţi, concentrat în sudul Californiei. Compania sa Irvine deţine şi administrează peste 500 de clădiri cu birouri, peste 40 de centre comerciale, 50.000 de apartamente, trei hoteluri, mai multe cluburi de golf şi porturi de agrement. În viitorii ani compania sa va pune stăpânire şi pe Silicon Valley, unde îşi extinde afacerea.

5. Thomas & Raymond Kwok

Hong Kong

15 miliarde de dolari

Fraţii Kwok au moştenit compania listată public în 1990. Cea mai mare parte a investiţiilor lor este concentrată în Hong Kong, dintre care face parte şi International Commerce Centre, cel mai înalt zgârâie-nori din Hong Kong.

6. Joseph Law

Hong Kong

15 miliarde de dolari

Joseph se numără printre cei mai mari investitori în domeniul imobiliar din Hong Kong, deţinând 75% din Chinese Estate. Atăzi completează poziţia a 69-a din topul miliardarilor din lume, potrivit revistei Forbes, cu toate că e posibil să fie extrădat în Macau, din cauza luării de mită şi a spălării de bani, acţiuni atestate în 2014.

7. Majid Al Futtaim

Emiratele Arabe

10,6 miliarde de dolari

Om de afaceri din Emiratele Arabe, fondatorul, proprietarul şi preşedintele grupului Majid Al Futtaim, conglomerat de imobiliare şi retail, cu proiecte în Asia şi Africa. Potrivit venitului pe care îl înregistrează compania, Majid Al Futtaim este al doilea cel mai bogat om din Orientul Mijlociu.

8. Peter Woo

Hong Kong

10,5 miliarde de dolari

Interesele diversificate ale lui Whoo se reflectă în afacerile sale, concentrându-se pe dezvoltarea imobiliară în Hong Kong, China şi Singapore. Grupul deţine mai multe proprietăţi, precum ar fi Harbour City, Time Square din Hong Kong, dar şi alte companii ca i-Cable Communications, Wharf New T & T, Modern Terminals Limited şi Hoteluri Marco Polo. Woo deţine, de asemenea, grupul privat de lux High-end LCJG, care include Lane Crawford şi casa de modă premium, Joyce.

9. Hui Ka Yan

China

10,2 miliarde de dolari

Preşedintele companiei Evergrande Real Estate din Guangzhou, cu activitate desfăşurată atât pe piaţa dezvoltărilor rezidenţiale, cât şi pe cea comercială şi a hotelurilor. Cu doi ani în urmă i-a vândut proprietarului Alibaba 50% din acţiunile clubului de fotbal Guangzou Evergrande Football Club contra costului de 192 milioane de dolari.

10. Yang Huiyan

China

9 miliarde de dolari

Are 36 de ani şi e cea mai bogată femeie din Asia. Yang deţine 55% din acţiunile Country Garden Holdongs. Nu putem să nu adăugăm că avuţia pe care o deţine se garantează doar muncii sale, tatăl ei i-a transferat 75% din acţiunile sale, pe când ea avea 25 de ani. Dar şi aşa, Yang se numără printre cele mai bogate femei ale lumii, iar compania Country Garden, pe care o conduce, se luptă pentru dezvoltarea unei societăţi armonioase.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode