Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

10 dintre cele mai luxoase cabane montane din Europa. Franța e cea mai scumpă!

În limbajul cabanelor opulente de top, cinci stele este doar un punct de plecare. Cu aspect de poveste, materiale premium, design select, deservire impecabilă...aceste cabane lasă pârtiile pe planul doi. CNN travel a selectat 10 dintre cele mai frumoase și scumpe cabane din Alpi.

1. Eden Rock: St. Anton, Austria

Un chalet cu exterior tradițional și un interior elegant. Poate fi închiriată ca o cabană exclusivă cu 10 odăi sau poate fi împărțită în trei cabane private mai mici. Arhitectul care a proiectat-o a fost premiat pentru idee: spații pentru divertisment din piatră naturală și lemn, șemineuri deschise, zone confortabile pentru luat masa, dormitoare cu băi private, sală pentru sport, piscină, saună și băi cu aburi.

7 nopți pentru toată această comoară costă între 35.500 și 89.000 de mii de dolari.

2. Edelweiss: Courchevel, Franța

Situată într-o ”mahala” cu cabanele miliardarilor din stațiunea Bellecote, Edelweiss este destinația favorizată de oligarhii ruși, de cei mai cotați sportivi și de magnații industriali. Această casă de vacanță se întinde peste 3.000 de metri pătrați de spațiu luxos cu o capacitate pentru 16 persoane. Tot aici există un club de napte dotat cu cabină pentru DJ, un bar și spațiu de dans pentru aproximativ 100 de persoane. De asemenea, este un cinematograf, piscină cu SPA, sală pentru sport, zone pentru masaj...toate aceste în caz că cea mai mare stațiune de ski din lume, care începe chiar de la geamul cabanei, nu este suficientă pentru a vă distra.

7 nopți pentru o singură persoană în perioada activă a anului costă 27.780 de dolari.

3. Art Chalet: Courchavel, Franța

Un alt blockbuster din Bellecote – o fantezie flamboiantă cu design contemporan și accesorii personalizate, omagiu adus artei. 7 nivele ambalează un club de noapte, un cinematograf, o piscină, saună, cadă cu hidromasaj, SPA, sală de sport, sală pentru jocuri, zone amenajate pentru copii. Iar la toată această opuență se mai adaugă un ascensor elegant din sticlă, toaletele japoneze și un pian.

7 nopți – 172.000 de dolari.

4. Husky: Val d'Isere, France

Designul său spectaculos contemporan încorporează un spațiu vast pentru living deschis, cu bar și zonă de luat masa, într-un capăt, iar în celălat este amenajat un șemineu înconjurat de canapeea, unite printr-o pasarlă din sticlă peste o grădină atrială interioară. Cabana de 611 metri pătrați, dispune de 14 dormitoare .

7 zile pentru o singură persoană variază între 3.300 – 6.600 de dolari.

5. Chalet N: Lech, Austria

Sticla antiglonț oferă un indiciu pentru a vă da seama de calibrul oaspeților care aleg să petreacă timpul liber aici. Tina Turner, de exemplu, este o fană a acestui loc.

7 zile aici vă pot costa 178.000 de dolari.

6. Chalet Zermatt Peak: Zermatt, Elveția

Există nivel standard, lux, apoi urmează Chalet Zermatt Peak. Cu podele din lemn de nuc, pereți din marmură și piatră, mobilă somptuoasă, cu un tunel de intrare în stânci și scară plutitoare din nuc, oțel și sticlă – această cabană este ruptă din filme.

7 zile aici costă de la 62.000 până la 190.000 de dolari.

7. Chalet Eagle's Nest: Val d'Isere, Franța

Această comoară a localității Tarentaise a fost primul loc unde a apărut o piscină într-o cabană privată, în 2002. De atunci a suferit o serie de modificări pentru a I se putea ridica barul și o consolă cu o cadă fierbinte.

Dispunând de spații largi de locuit, cu piscină interioară, și un sistem integral de activități de divertisment, o listă amplă cu caracteristici de lux, pe care mai bine o dată să le vezi, decât să încerci să le descrii de mai multe ori.

40.000 de dolari per săptămână în perioada pasivă a anului.

8. Chalet Mont Tremblant: Meribel, Franța

Nu e ușor să excelezi pe această piață, dar Mont Tremblant a reușit și a fost votată drept cea mai bună cabană de lux din stațiunile Franței, la World Ski Awards, 2016. La ce mai trebuie descriere, când totul este clar?!

O săptămână aici vă poate costa între 21.000 de dolari, în sezonul pasiv, și 96.000 de dolari, în sezonul activ.

9. Chalet Sirocco: Verbier, Elveția

Această bijuterie elvețiană a fost desemnată cea mai bună cabană de ski la nivel mondial în cadrul World Ski Awards, în 2015, și pe bună dreptate. Un living mare, zonă wellness impresionantă, piscină cu cascadă, saună, hamam și sală pentru masaj...toate acestea sunt doar o parte din facilitățile pe care le oferă această cabană elvețiană.

De după geamurile acestui chalet se pot admira vârfurile înalte ale munților Grand Combin și Mont Blanc.

Dacă îți dorești și tu o asemenea priveliște, 64.000 de dolari este suma pe care trebuie să o achiți pentru toată cabana, pentru 7 zile.

10. Chalet La Datcha: Val Thorens, Franța

Deținută de oligarhul rus Oleg Tinkov, fondatorul băncii Tinkoff Bank, La Datcha este un altar al luxului în cea mai mare stațiune de ski din Europa. Cabana se întinde pe o suprafață de 1200 metri pătrați și se află la doar 10 metri de pârtie.

Această cabană pune la dispoziție un șir de activități de divertisment de care nu găsești în altă parte, însă ceea ce o deosebește cu adevărat este bucătăria – pretinde a fi singura cabană privată votată cu trei stele Michelin.

Dacă aveți formată o gașcă de 15 persoane care vrea să se distreze ”pe picior larg” - cabana oligarhului rus e perfectă – 83.000 de dolari pentru 7 zile.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode