Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

10 sfaturi de care să ții cont atunci când amenajezi un dormitor mic

Un dormitor mic nu înseamnă neapărat un dormitor incomod sau neîncăpător. Regula motivațională spune: ”Dacă viața îți aruncă lămâi, pregătește o limonadă delicioasă”, ceea ce în limbajul nostru ar însemna: dacă viața te-a aruncat într-un apartament mic, transformă odăile în bijuterii.

1. Optează pentru o paletă cromatică deschisă!

Designerii de interior evită folosirea nuanțelor închise pentru spațiile restrânse, sporind, astfel, gradul de luminozitate din încăpere. Bejul, cremul, galbenul deschis, somonul, trandafiriul, vernilul sau griul deschis sunt nuanțele pe care specialiștii recomandă să le alegeți, când doriți să creați iluzia de odaie mai largă.

2. Tapet cu dungi orizontale

Acesta e trucul ce mărește optic încăperea. E suficient să aplicați linii pe un singur perete, fără a vă fi frică să experimentați.

3. Păstrați tavanul alb!

Dacă la capitolul pereți sau mobilier aveți voie să experimentați, păi la tavan odihniți-vă. Acesta trebuie să rămână alb, pentru mai multă luminozitate.

4. Doar piese de mobilier necesare!

Puțin spațiu – puțină mobilă, regula sfântă a camerelor mici. Într-un dormitor ”suplu” patul și un dulap pentru haine sunt elementele de bază, scaunele, fotoliile, noptierele sunt în plus. Aceste piese nu vor face decât să aglomereze și mai mult camera.

5. Piese de mobilier de dimensiuni reduse

1,40 – 1,60m sunt dimensiunile ideale pentru paturile din dormitoare mici. Nu este sens să vă ocupați toată suprafața odăii cu un pat imens.

6. Obiecte de mobilier cu nuanța cât mai apropiată de cea a pereților

Un truc eficient, mai ales pentru că dulapul va ocupa tot peretele, camuflându-se.

7. Pat cu ladă de depozitare

Lada patului este locul unde puteți depozita lenjeria, pernele, păturile sau alte obiecte pe care le folosiți mai rar.

8. Rafturi în loc de noptiere

Dacă totuși simțiți nevoia unui spațiu pentru depozitat lângă pat, renunțați la noptieră, pentru că aceasta micșorează suprafața pardoselii. În acest sens puteți să instalați niște rafturi pe care să vă așezați o carte, dispozitive sau orice altceva.

9. Cât mai multe oglinzi

Acestea creează iluzia unui spațiu mai mare, de aceea optați pentru dressing-urile cu oglinzi.

10. Culori dominante și vitalitate

Dacă am spus că un dormitor mic e bine să fie amenajat în culori deschise, acest fapt nu exclude utilizarea petelor de culoare. Acestea oferă un aspect deosebit odăii. Folosiți materiale textile, pernuțe decorative și obiecte de décor care ar ”învia” camera.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode