Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

7 localități din Moldova unde s-a beneficiat cel mai mult de programul ”Prima Casă”

Începând cu data de 26 martie, de când a fost adoptat programul social ”Prima Casă”, 121 de familii tinere, dar și persoane necăsătorite, s-au mutat deja la casă nouă, iar o parte urmează să o facă.

Timp de 2 luni și jumătate, de când a fost adoptat programul ”Prima Casă”, au fost perfectate 121 de contracte de creditare. Suma totată a acestora ajunge la 68 de milioane de lei, în timp ce garanția acordată de stat a atins cifra de 30 de milioane de lei.

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care aministrează programul în numele guvernului, a declarat că printre beneficiari se enumeră 91 de cupluri și 30 de persoane necăsătorite, cu vârsta medie de 31 de ani.

Regiunile unde s-au perfectat contracte ipotecare în cadrul proiectului Prima Casă:

Chișinău – 91

Bălți – 21

Râșcani – 4

Cahul – 3

Comrat – 2

Ungheni – 2

Nisporeni – 1

Aici găsiți mai multă informație despre program, inclusiv condițiile de eligibilitate.

În scurt timp, proiectul urmează să fie extins pentru angajații publici, pentru care statul va compensa jumătate din creditul ipotecar. De asemenea, vor putea aplica la ”Prima Casă” și tinerii care au moștenit sau primit în dar case în sate, cu excepția suburbiilor capitalei, dar și cei care dețin un imobil care nu asigură cel puțin șase metri pătrați de spațiu locativ pentru fiecare membru al familiei.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode