Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

8 arhitecți de la noi luptă pentru a transforma fostul Stadion Republican în Centru de Artă

Editura DAS, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din Republica Moldova, au anunțat un concurs intitulat "CONFRUNTAREA TITANILOR. CREAREA CONCEPTULUI ARHITECTURAL AL CENTRULUI DE ARTĂ CONTEMPORANĂ DIN CHIȘINĂU".

8 arhitecți locali și-au dezvoltat propriile concepte pentru Centrul de Artă Contemporană, care, potrivit condițiilor concursului, trebuie să fie localizate în perimetrul fostului Stadion Republican, între străzile Ismail, Kogâlnichanu, Tighina și București.

Proiectul trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

- Să corespundă calităților unei structuri unice, confortabile și atractive;

- Să poarte un caracter multidisciplinar, precum și să aibă capacitatea de a i se putea schimba sau adăuga funcții;

- Să conțină în componența sa spații sau un grup de spații, care ar facilita o funcționare eficientă;

- Să răspundă cerințelor moderne de reglementare pentru organizarea de expoziții tematice, evenimente culturale și de divertisment, să aibă posibilitatea de transformare flexibilă a spațiilor;

- Să corespundă calibrului clădirilor înconjurătoare și spațiului rezultat în urma demolării Stadionului Republican;

- Să se conformeze cu ideea păstrării și restaurării punctelor de acces pe teritoriul stadionului de pe străzile Ismail și Tighina;

- Să fie economisitor din punctele de vedere ale tuturor resurselor, precum și utilizarea noilor alternative energetice;

- etc.

Cu toate lucrările participanților se poate face cunoștință în holul Shopping Malldova până pe data de 29 ianuarie. Iar pe data de 27 ianuarie veți putea afla numele proiectului câștigător, care va fi selectat de un juriu competent internațional.

”Centrul are predestinația să devină o platformă independentă pentru dezvoltarea ideilor creative în cadrul unui dialog constructiv cu profesioniștii din sfera artei contemporane, designului, arhitecturii, cinematografiei, literaturii, teatrului și muzicii. Obiectivul concursului constă în selectarea celei mai reușite schițe de proiect de reamenajare a unei clădiri publice pentru Centrul de Arte Contemporane din Chișinău, în conformitate cu locația aleasă pentru acest concurs.”, au declarat organizatorii competiției.

”În calitate de organizatori, avem speranța că acest proiect ambițios va trezi atât interesul locuitorilor capitalei, cât și al persoanelor cu viziuni novatoare, datorită cărora acesta va putea fi realizat.”, au mai adăugat aceștia pe pagina evenimentului de pe rețelele de socializare.

 

Proiect propus de arhitectul Vladimir Prodan, birou de arhitectură Gorgona 

Sursă/Foto: Locals.md, Facebook, Google

  

 

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode