Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

A avut loc prima tranzacţie imobiliară din lume cu moneda virtuală Ilcoin

În premieră, două apartamente au fost vândute pe bani virtuali în proporţie de 40 la sută, restul sumei fiind achitată în euro. Conform legislaţiei, „banii fictivi” nu percep TVA, deci, atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul beneficiază de taxe simbolice şi economie de timp.

Vorbim despre moneda virtuală Ilcoin, care a apărut după binecunoscutul Bitcoin. Doritorii de a cumpăra astfel de monede trebuie să se logheze pe o platformă şi să investească o sumă de bani care poate fluctua în dependenţă de produsele cumpărate. Pe site puteţi găsi diverse produse, de la vinuri sau sejururi, până la apartamente.

Atât cel care cumpără ceva cât şi cel care vinde, trebuie să îşi facă un cont pe platformă, bineînţeles să aibă euro şi moneda pe platforma respectivă şi apoi se face schimbul. Unul dintre cele mai mari avantaje este că persoana respectivă a cumpărat această monedă când preţul era mult mai mic decât astăzi, astăzi preţul este mai mare, clar pentru el este un avantaj. (Okos Levente, deţinător de monedă digitală).

Ganea Mureşan a investit 2000 de euro pe Ilcoint, valoarea acestora a crescut substanţial, apoi a cumpărat un apartament de 30 mp cu aceşti bani - 8.000 de monede au constituit cele 40% din sumă, iar restul le-a achitat în euro.

Un director de bancă german susţine că în cel mult 10 ani nu ne vom mai folosi de bani fizici. Vom ajunge să achiziţionăm produse şi servicii cu astfel de monede. Dânsul recunoaşte că acest proces ar putea implica şi riscuri, dar, totodată, susţine că nicio afacere nu poate fi scutită de ele.

Dezvoltatorul care a vândut 2 apartamente pentru bani virtuali e de părere că moneda virtuală aparţine viitorului, planificând în câţiva ani să efectueze tranzacţii numai cu astfel de bani: „Procedurile nu sunt greoaie dacă vorbim de tranzacţiile în monedă virtuală, ne-am consultat cu finanţişti, cu avocaţi, jurişti şi nu este nimic complicat!”, a declarat Aurel Ignat, administratorul unei societăţi de construcţii.

Cel mai mare dezavantaj care stă la baza acestui concept este posibilitatea ca valoarea acestor monede să scadă, cu toate acestea un important atu e faptul că monedele virtuale nu pot fi falsificate la fel ca banii pe care-i folosim şi nici nu pot fi manipulate.

Sursa: radiocluj.ro

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode