Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

A depășit Hong-Kong-ul. Locul din Europa unde se vând cele mai scumpe proprietăți din lume

Proprietățile luxoase din Monaco le-au depășit pe cele din Hong Kong la prețuri, devenind cele mai scumpe din lume, arată datele publicate de o revistă internațională.

Valoarea medie a bunurilor imobiliare din principat a crescut cu 180% de-a lungul ultimulor zece ani. Astăzi, un metru pătrat ajunge să coste 41.400 de euro în Monaco, sumă de care poți cumpăra lejer un apartament cu două odăi în Moldova.

Cel mai ieftin metru pătrat de locuință valorează 20.000 de euro, pe când un metru pătrat într-o locuință de lux ajunge la 70.000 de euro, iar salariul mediu constituie 5500 de euro.

Potrivit studiului realizat de Demographia International Housing Affordability, prețul mediu pentru o locuință în Monaco constituia 4,3 milioane de euro. În acest an, orașul-stat a detronat Hong Kong-ul, care s-a aflat șapte ani consecutiv în topul celor mai scumpe piețe de locuințe din lume. Lista poate fi completată și de alte orașe, precum Tokyo, Londra, New York, Shaghai, Paris, Moscova, Singapore și Dubai. Studiul a fost efectuat pe seama piețelor imobiliare din 406 metropole din Australia, Canada, Singapore, Irlanda, China, Japonia, Noua Zeelandă, SUA și Marea Britanie.

Pe locul doi în lume se află orașul Sydney (Autralia), iar pe trei și patru se situează Vancouver (Canada) și Auckland (Noua Zeelandă).

O altă analiză cu privire la raportul dintre veniturile cetățenilor și valoarea bunurilor imobiliare din întreaga lume, realizată de Oxford Economics, situează Hong Kong, Shanhai, Mumbai și Beijing în lista orașelor cu cele mai scumpe locuințe, raportându-se la puterea de cumpărare a cetățenilor. Așadar, unei familii cu venit mediu i-ar lua peste 30 de ani să adune suma necesară pentru a procura un apartament cu o suprafață de 90 mp.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode