Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

A murit la 91 de ani, dar a lăsat 389 de magazine de mobilă în întreaga lume!

Fondatorul suedez al celui mai mare lanț de magazine de mobilă, Ingvar Kamprad, a decedat la vârsta de 91 de ani, anunț făcut de către compania Ikea.

Ingvar Kamprad a murit liniștit în casa sa din Smaland, iar compania pe care a fondat-o în a declarat că l-a pierdut pe cel mai bun antreprenor al secolului XX.

Miliardarul s-a născut în 1926 și a fondat Ikea pe când avea doar 17 ani, investit banii pe care i-a primit în dar de la tatăl său pentru performanțele la învățătură, în ciuda dislexiei sale.

A muncit până la sfârșitul vieții sale ca un tipic suedez sudic – harnic și încăpățânat, cu ochi luminoși și jucăuși. A rămas în memoria apropiaților ca o persoană cumpătată și modestă – conducea o mașină Volvo de model vechi și călătorea în clasa Economy.

Ministrul suedez de Externe și-a exprimat condoleanțele: ”Domnul Kamprad a așezat Suedia pe harta lumii”.

Bine de știut despre Ikea:

- Ikea și-a început activitatea în 1943 și are, la etapa actuală, 389 de magazine în întreaga lume;

- Numele provine de la inițialele fondatorului (IK), urmate de inițiala numelui fermei la care a copilărit – Elmtaryd (E) și de sătucul din apropiere Agunnaryd (A);

- A început cu comercializarea obiectelor de mici dimensiuni – stilouri, portofele, rame foto, ceasuri. În 1947 s-a adăugat mobilier produs în mici ateliere locale. Reacţia publicului fiind pozitivă, în anul 1951 renunţă la toate celelalte produse şi vinde doar mobilier la un preţ accesibil, publicând totodată şi primul catalog de mobilier IKEA;

- Vânzările cu amănuntul ale companiei au înregistrat un venit total de 36,4 miliarde de euro în 2016;

- În 2018, retailerul suedez va deschide un al doilea magazin în București, urmând să fie cel mai mare din regiune - 36.000 de metri pătrați și se va afla în partea de Est a capitalei românești. Investiția în acest magazin va ajunge până la 80 de milioane de euro, cu tot cu terenul de 13,7 hectare, situat pe Bulevardul Theodor Pallady;

- Există și un hotel IKEA, se numește Värdshuset IKEA Hotel & Restaurant și se află în Älmhult, Sweden. Acesta are 151 de camere moderne, un restaurant și o sală de conferințe. Bineînțeles, tot mobilierul este de marcă Ikea și prețurile sunt corespunzătoare.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode