Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Amenzi pentru vecinii zgomotoși care își repară apartamentele după 18:00!

Lucrările de reparație a apartamentelor, efectuate între orele 18:00 și 08:00, pot aduce pagube financiare, întrucât legea interzice producerea zgomotelor provocate de bormașină sau alte instrumente în acest interval. În caz contrar, se aplică amenzi.

Deși a fost propus încă anul trecut, proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiției, care prevede amendarea celor care efectuează lucrări de reconstrucție zgomotoase în cadrul blocurilor locative, a fost aprobat.

Așadar, persoanele fizice care fac reparații în apartament, deranjându-și vecinii, după ora 18:00 și înainte de 08:00, vor achita o amendă de 1500 de lei, iar cele juridice vor trebui să scoată din buzunar 4500 de lei, potrivit noii legi.

Până în prezent, această perioadă era între orele 22:00 și 07:00, însă noile modificări din Codul Contravențional au fost aprobate zilele trecute de către Guvern.

"După ora 17:00, majoritatea se întorc după muncă și au nevoie de liniște. Intimitatea familiei şi a persoanelor trebuie să fie asigurată şi este un drept fundamental", a declarat șeful Direcției Securitate Publică IGP, Marin Maxian.

Documentul urmează să fie examinat şi în Parlament. Potrivit datelor Inspectoratului General de Poliţie, anual sunt înregistrate aproximativ 7.500 de cazuri de încălcare a liniştii publice.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode