Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Chirii de 5 euro sau cum poți călători fără a rezerva camere în hoteluri. Sorry Booking!

Acest articol este despre cât de multe alternative există atunci când ne dorim o escapadă cu cheltuieli minime sau despre cum poți schimba apartamentul pe care-l închiriezi pe o căsuță din Irlanda, despre cum poți locui o perioadă într-un castel, pe un iaht sau cum poți medita în schimbul hranei.

OFERTE DE CAZARE CU PROMOȚII ȘI REDUCERI

overnight.com – rezervări în ultimul moment. Indicați locul unde ați dori să vă opriți, iar proprietarii locuințelor amplaste în zona respectivă vor primi notificare. Dacă dânșii vă acceptă, vă răspund cererii și vă comunică condițiile închirierii.

Hotel Tonight.com – puteți închiria o cameră la preț redus, chiar în ziua rezervării sau cu cel mult o săptămână înainte de sosire. De obicei se oferă camerele care riscă să nu fie ocupate, de aceea prețurile pot fi mai mici cu 60-90%.

HOSTEL

Această opțiune este pentru cei care pot găsi o soluție de compromis între economii și confort. În hosteluri, de obicei, este destul de curat, se oferă prosoape, lenjerie de pat, doar că va trebui să împărțiți odaia cu mai multe persoane, nu întotdeuna de același sex. Există și camere pentru două persoane, prețul pentru care, evident, este un pic mai mare.

Aici, în schimb, aveți întotdeauna wi-fi și vă puteți aduna la bucătăria comună pentru a socializa cu oameni de prin toate colțurile lumii, care au ales să se cazeze în același hostel.

hostelworld.com

hostels.com

hostelsclub.com

CAZARE GRATUITĂ ÎN SCHIMBUL AJUTORULUI ”PE LÂNGĂ CASĂ” 

Acest tip de cazare e pentru cei care doresc să rămână la destinație pentru cel puțin două sptămâni, să descopere cultura locului și, de ce nu, pentru cei cărora nu le este frică să-și obosească mânuțele.

Workaway.com

helpx.com

wwoof.net

findacrew.net – aici vă puteți găsi un iaht, o corabie sau orice alt tip de mijloc de transport maritim, unde este nevoie de ajutor. În unele cazuri se achită și drumul până la port.

AM VENIT, CAZAȚI-MĂ PE VIAȚĂ...

Uneori poți locui gratuit. Scopul acestor site-uri și forumuri este de a ajuta doritorii să-și facă noi prieteni, să descopere diferite colțuri ale lumii, să simtă cum ”curge” viața în alte puncte de pe glob, să învețe limbi noi etc.

couchsurfing.org

hospitalityclub.org

globalfreeloaders.com

Cei care vă vor găzdui vor fi bucuroși să primească un suvenir reprezentativ din țara voastră de origine, să guste din bucatele tradiționale pe care știți să le gătiți sau, pur și simplu, să participe la discuții de suflet. 

 

EXOTIC

Vipassana – în decursul a 10 zile veți trece un curs de meditație (gratuit), perioadă în care se oferă cazare, alimentație gratuite, precum este asigurată și comunicarea cu un mentor.

În schimb, trebuie să vă conformați mai multor reguli: deșteptarea la 4 dimineața, culcarea la 21:30, meditația se petrece câte 10 ore în fiecare zi, nu e voie de comunicat cu ceilalți, de citit, de jucat, de folosit compiutere sau alte dispozitive, astfel încât aceste condiții, aparent rigide, sunt gândite pentru curățarea sufletului și a minții. Astfel de programe se desfășoară în peste 20 de țări ale lumii.

mindmyhouse.com – aici va fi nevoie să locuiți o peroadă determinată de timp într-o casă, de care să aveți grijă. Ideea în sine este simplă: unor proprietari, când pleacă de acasă pentru un timp mai îndelungat, le trebuie o persoană sau două care să aibă grijă de casă și de animalele de companie.

Campingmygarden.com – acest serviciu creează conexiuni între amatorii de a locui în cort și proprietarii dispuși să-și ofere grădina sau o bucata de pământ pentru doritorii de a face camping. Avantaje sunt o mulțime: aveți nevoie de un cort și puteți vizita toate capitalele Europei, folosindu-vă de facilitățile caselor care vă vor găzdui. 

TU LA MINE, EU LA TINE!

În Europa, ideea de schimb de case este populară de mai bine de 15 ani. De ce să cauți camere în hoteluri și să închiriezi apartamente, dacă aproape fiecare are deja un locușor al său pe care-l poate oferi în chirie în timp ce profită de casa cuiva din celălalt capăt al hărții.

Homelink.org

homeexchange.com

obmendomami.ru

homeforexchange.com

intervac-homeexchange.com

homeexchangegold.com/en

lovehomeswap.com

V-ați gândit vreodată că și cei care locuiesc în țări dezvoltate, situate la mii de kilometri, pe plaje sau la poale de munți, și-ar dori să simtă o vreme viața de la Chișinău sau, poate, de la Bălți, Orhei, Cahul sau dintr-un un sătuc pitoresc din Moldova? Dacă nu, ar trebui să luați mai în serios această oportunitate, acum vă puteți schimba cu locuințele pentru o mini-vacanță.

 

 CHIRIE DE 5 EURO

Sigur, de airbnb.com ați auzit și, cel mai probabil, v-ați și folosit de serviciile prestate pe această platformă generoasă, care vă ajută să faceți economii în timp ce călătoriți, mai ales când este vorba de grupuri mari de prieteni.

Înainte de a alege casa de vacanță, citiți recenziile, acestea vă vor ajuta să faceți o alegere cât mai corectă pentru dumneavoastră. La fel, faceți cunoștnță și cu regulamentul închirierii, acesta diferă de la proprietar la proprietar.

La finalul vacanței nu uitați să lăsați și voi o recenzie, le va prinde bine viitorilor chiriași.

Prețurile pot începe de la 5 euro pentru o noapte, în funcție de orașul pe care-l vizitați și condițiile apartamentului pe care doriți să-l închiriați, evident.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode