Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Cine? Ce? Când? Răspunsuri despre Facebook pentru agenţii imobiliari!

Demult nu mai este un secret că un profil de Facebook oferă posibilitatea de a începe şi de a dezvolta o afacere, dacă ştii cum să-l foloseşti. De data aceasta vom raporta importanţa marketingului pe Facebook la activitatea agenţilor imobiliari. Exploatează oare aceştia puterea reţelelor de socializare pentru a-şi crea propriul brand, pentru a-şi lărgi numărul de clienţi şi pentru a se transforma într-o sursă informaţională credibilă?!

Există două tipuri principale de pagini pe Facebook – profil personal, pe care poţi adăuga şi accepta cereri de prietenie, şi pagina business, pe care o poţi urmări sau îi poţi da like şi vice versa. Acum vă întrebaţi ce s-ar potrivi mai bine pentru un agent imobiliar?!

Un profil personal! Scopul agentului este de a vinde, iar rolul Facebook-ului este de a-l ajuta să adune pe profilul său toţi potenţialii clienţi, să le pună la dispoziţie informaţie relevantă din domeniu pentru ca ulterior să ajungă la tranzacţie. Pe o pagină business nu poţi să-ţi selectezi folowerii, deci există riscul de a avea un număr mare de urmăritori, dintre care niciunul să nu facă parte din audienţa pe care ţi-o doreşti. Mulţi, dacă nu toţi, dintre urmăritorii tăi pot locui în afara ariei care te interesează, în alt oraş, ba chiar şi în altă ţară.

Deci, în acest caz eficienţa conţinutului pe care-l creezi pe pagina ta este egală cu zero, la fel cum i-ai face veganului publicitate la carne!

Cine este audienţa ta?

Unicul dezavantaj al profilului personal e că nu poţi depăşi limita de 5000 de prieteni, în schimb poţi să te asiguri că fiecare persoană din această listă este fie un proprietar local, fie un actual cumpărător. Astfel conţinutul publicat va ajunge direct la destinaţie.

Cu toate acestea, nu uitaţi să faceţi postări despre viaţa voastră personală, conţinutul de pe pagină trebuie să fie echilibrat, căci dacă veţi avea dor postări despre imobiliare, veţi fi tratat ca un spammer.

Până la urmă, ambele tipuri de pagini au argumente pro şi contra, depinde ce urmăriţi: cantitate sau calitate. Indiferent de alagere, trebuie să vă străduiţi să aduceţi în lista de prieteni sau urmăritori cât mai mulţi proprietari, cumpărărtori activi, dezvoltatori, avocaţi, finanţatori, creditori, etc.

Ce conţinut trebuie să postezi?

Fiecare postare trebuie să reprezinte interes pentru un potenţial cumpărător: anunţuri şi oferte noi, proprietăţi vândute, testimoniale video de la furnizori şi cumpărători, evenimente şi date relevante. Ideal ar fi să realizaţi analize, statistici lunare, prin care să informaţi publicul despre eventuale scăderi sau măriri de preţuri şi alte informaţii utile.

Specialiştii din Social Media recomandă agenţilor imobiliari să posteze şi videouri, poze, statusuri ce reflectă viaţa personală. Oamenii vor să facă afaceri cu cineva cu care împărtăşesc aceleaşi interese, cu oameni faini, pozitivi şi de încredere. Iar dacă îţi vei descoperi latura umană, pe lângă vocaţia pentru imobiliare, nu vei face decât să atragi oameni buni în jurul tău.

Când faci postările?

Este important să nu exageraţi cu postările, în caz contrar publicul vostru va înceta să vă mai urmărească sau vă va elimina din lista de prieteni. De aici puteţi trage concluzii cât de des este ok de distribuit conţinut pe propria pagină, sunteţi propriul judecător. 

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode