Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Creditele ipotecare mai ieftine în 2018!

Creditele ipotecare se ieftinesc în acest an, principalele motive fiind scăderea inflației și noile politici ale Băncii Centrale.

Un alt factor care va duce la ieftinirea creditelor este apariția Băncii Transilvania pe piața moldovenească, care va crește concurența, respectiv, băncile existente vor fi nevoite să creeze oferte mai atractive.

Anul trecut a fost deja înregistrată o descreștere a dobânzilor: pentru persoane juridice – de la 11,42% până la 9,85%, pentru persoane fizice – până la 9,94% spre sfârșit de an.

În 2017, pentru construcția sau procurarea imobilelor au fost oferite credite în valoare de 2,6 miliarde de lei, menționează publika.md. Prognozându-se rezultate și mai optimiste pentru 2018:

"Față de anul trecut, numărul creditelor ipotecare este mai mare decât pe ultimele trei luni, practic la 60-70 la sută. Dacă se menține situația stabilă, rata va scădea simbolic. Noi vom avea una dintre cele mai joase rate de inflație, avantaj care poate să micșoreze rata creditelor", a declarat expertul imobiliar, Nicolae Ostaficiuc.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode