Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

(Doc) Aprobat! În locul Stadionului Republican se va construi Ambasada SUA la Chișinău

În locul Stadionul Republican va fi construită Ambasada SUA la Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern în ședința de miercuri, 18 iulie. Potrivit acesteia, se va desființa Stadionul Republican din municipiul Chişinău, str. Tighina 12, proprietate publică a statului, cu suprafaţa de 5,1814 ha.

Ulterior, terenul urmează a fi transmis cu titlu oneros, la preț de piață din proprietate publică a statului în domeniul privat, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Potrivit hotărârii aprobate, Guvernul va fi responsabil de determinarea valorii terenului și de negociere a prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Amintim că, stadionul Republican a fost demolat în anul 2007, la inițiativa autorităților comuniste. Prim-ministrul de atunci, Vasile Tarlev, a urcat demonstrativ pe un tractor și a dărâmat construcțiile din acel loc.

Tarlev a motivat atunci că demolarea a fost o cerință a UEFA și FIFA pe motiv că stadionul era vechi și prezenta pericol. În 2009 însă stadionul trebuie redeschis, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Ulterior, presa a scris că în Guvernul Tarlev ar fi circulat un proiect dubios, potrivit căruia pe Stadionul Republican urmau sa fie construite blocuri de locuit și o arenă mică. Astăzi, terenul este în paragină. Aproape 20 la sută din acest spațiu este arendat, legal, de câteva firme. Anterior, Ziarul de Gardă a scris, făcând trimitere experți imobiliari, că terenul ar valora 20 de milioane de euro.

 

Sursă: tv8.md

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode