Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Febra Bitcoinului lovește piața imobiliară din SUA

Febra criptovalutei a lovit piața imobiliară din Statele Unite, mai ales pe cea din Florida, oferind investitorilor străini o modalitate de a preveni perchezițiile la domiciliu și aplicarea sancțiunilor economice din State.

La sfârșitul anului trecut, moneda digitală a fost inclusă ca modalitate de plată pentru aproximativ 75 de proprietăți de vânzare, cu preponderență în sudul Floridei și în California.

”Bitcoin Accepted” (Se acceptă Bitcoinul) este mesajul întâlnit din ce în ce mai des în descrierea anunțurilor de vânzare a imobilelor din zona Miami. Un vânzător, și mai devotat monedei digitale, menționează că primește în schimb pentru apartamentul său de jumătate de milion de dolari, din centrul Floridei, doar Bitcoin.

În același timp situația Bitcoinului este instabilă. Dacă la sfârșitul anului acesta valora 26.500 de dolari, păi pe 2018 l-a început scăzând brusc, până la 14.000 de dolari.

Utilizarea acestui tip de valută în realizarea tranzacțiilor imobiliare este nouă, iar agenții sunt mai precauți ca niciodată din cauza volatilității acesteia. Această modalitate este foarte utilă pentru investitotii străini care vor să cumpere imobile în Statele Unite și nu au cum altfel, a susținut economistul și expertul în Bitcoin, Charles Evans.

Aproape jumătate din toți cumpărătorii străini de proprietăți din sudul Floridei sunt din America Latină. Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor Imobiliare, în ultimii cinci ani, investitorii din Venezuela, Brazilia și Argentina - în această ordine - au condus la achiziții în această parte a statului.

Nu este un secret faptul că spălarea banilor constribuuie la sporirea tranzacțiilor imobiliare în sudul Floridei. Dar, în loc să păstreze practica, Bitcoinul ar putea avea efect invers.

Criptovaluta este un mediu terbili pentru spălarea banilor la scară largă, toate tranzacțiile fiind înregistrate pe o rețea disponibilă la nivel public – Blockchain. Cu toate că Bitcoinul a fost asociat cu traficul de droguri și cu atacurile cibernetice, Blockchain lasă o mulțime de amprente digitale. Deci, dacă aceasta e folosită cu scopuri ilegale, statul și guvernul federal are toate instrumentele la dispoziție pentru a găsi inculpatul.

Și în Moldova criptovaluta capătă din ce în ce mai mult teren. Un magazin de mobilă de la noi acceptă această modalitate de plată deja, iar în capitală au apărut câteva terminale unde deținătorii de criptovalută o pot converti în bancnote naționale sau pot urmări cursul acesteia. 

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode