Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

(FOTO)Top 20 de construcții arhitecturale din lume, în 2017

În 2017 arhitectorii din lumea întreagă au continuat să impresioneze, proiectând clădiri originale și scoțând în evidență cele mai recente noi arhitecturale. Ca și în alți ani, China și Orientul Mijlociu reușesc să se mențină în top.

Ordinea în care apar obiectele arhitecturale este absolut arbitrară.

1. 56 Leonard Street, New York, SUA

Acest turn charismatic de 250 de metri a fost proiectat de o echipă elevețiană, cu Jacques Herzong și Pierre de Meuron în frunte. Locuitorii metropolei americane au putut admira construcția, în varianta sa finală, pe la sfârșitul primăverii trecute. 

2. Complexul Cultural al Centrului Financiar din Shanghai, China

Nici clasicul arhitect Norman Foster nu a stat cu mâinile încrucișate în ultima perioadă. În colaborare cu designerul britanic Thomas Heatherwick a proiectat Centrul Expozițional din Bund, Shanghai. Fațada clădirii este alcătuită din mai multe straturi de țevi din bronz și este revoluționară prin faptul că aceste straturi sunt mobile. Deci, arhitectura poate fi dinamică.

3. The Royal Portfolio, Cape Town, Africa de Sud

O altă lucrare ”născută” în studioul lui Thomas Heatherwick. Arhitectul britanic a salvat o clădire veche, conferindu-i o altă imagine. Partea superioară a construcției este ocupată de hotelul de cinci stele The Royal Portfolio, cu geamuri panoramice, prinse într-o carcasă. Fundația plictisitoare din beton tot și-a găsit rostul – găzduiește Muzeul de Artă Modernă Africană. Toate împreună au devenit o ancoră în zona gentrificată a portului, dovedind, încă o dată, că ”vechi” nu înseamnă ”depășit”.

4. Baltyk, Poznan, Polonia

Acest centru de afaceri a fost proiectat de biroul olandez de arhitectură MVRDV pentru orașul polonez Poznan și a primit numele de Baltyk. Clădirea are 16 etaje, nu e atât de impunătoare, dar din fiecare unghi aceste etaje se privesc diferit.

5. Raffles City, Hangzhou, China

Vremurile pe când în China izvorau doar construcții kitschoase de gradul trei au apus demult și pentru totdeauna. În Hangzhou, compania olandeză UNStudio a ridicat două turnuri de 250 de metri înălțime, susținute la bază de un stilobat. Acest ”oraș în oraș” amintește de curbele line ale artei futuriste abordate în lucrările sale de geniala Zaha Hadid.

6. Centrul de Cercetări Petroliere, Riyadh, Arabia Saudită

7. Centrul PANEUM, Asten, Austria

8. Sediul Harim Group, Seul, Coreea de Sud

9. Chaoyang Park Plaza, Beijing, China

10. Muzeul Palestinian, Birzeit, Palestina

11. Canaletto Tower, Londra, Marea Britanie

12. Royal Arena, Copenhaga, Danemarca

13. Poly International Plaza, Beijing, China

14. Eurojust, Haga, Olanda

15. Centrul de Cercetare al Universității Drexel, Philadelphia, SUA

16. Terasele Beirut, Liban

17. Aeroportul Internațional Zagreb, Croația

18. Biblioteca Binhai, Tianjin, China

19. Sucursala Luvru, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

20. Capela Bosjes, Africa de Sud

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode