Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Hong-Kong, Sidney și Vancouver nu sunt pentru cei care economisesc pe locuințe!

De opt ani încoace nicio piață imobiliară din lume nu o poate detrona pe cea a Hong Kong-ului când vine vorba despre prețuri. Sydney și Vancouver sunt următoarele orașe din lista cu cele mai scumpe imobile, potrivit studiului publicat de către compania de consultanță pentru planificare urbană ”Demographia Internationa Housing Affordability”.

Studiul a fost realizat pe baza unui eșantion de 293 de piețe imobiliare importante din China, Japonia, Canada, Australia, Noua Zeelandă, SUA, Marea Britanie, Irlanda și Singapore pentru a doua jumătate a anului 2017.

Acesta include 92 de piețe metropolitane majore, populația cărora depășește un milion, dar și cinci metropole, precum sunt New York, Los Angeles, Tokyo-Yokohama, Osaka-Kobe-Kyoto și Londra.

Studiul evaluează accesibilitatea procurării locuințelor folosind ”Median Multiple”, care se obține prin următoarea formulă: prețul mediu pentru locuințe împărțit la venitul mediu pe gospodărie.

Prețul mediu al locuințelor în Hong Kong a fost de 19,4 ori mai mare decât venitul mediu anual al unei gospodării. ”Demographya” consideră că motivul principal sunt reglementările ce restricționează folosirea terenurilor.

Sydney succede Hong Kong-ul. Prețul mediu pentru locuințe în orașul australian este de 12,9 ori mai mare decât venitul mediu annual al unei gospodării. Acestea sunt urmate de Vancouver (Canada), San Jose (SUA) și Melbourne (Australia).

Cele mai accesibile piețe imobiliare (unde diferența dintre prețul solicitat pentru locuințe, față de venitul anual este mică) sunt în Statele Unite(3.8), în Japonia (4.2) în Canada și Marea Britanie(4.3), Singapore și Irlanda (4.8).

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode