Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Moldovenii încep a trăi inteligent. Cu iDOMUS pot găti și spăla rufe în timp ce se află la serviciu!

De astăzi moldovenii își pot pregăti cafeaua în timp ce mai lenevesc dimineața în pat, pot porni mașina de spălat rufe, aflându-se la birou, sau pot pregăti cina în timp ce se întorc dintr-o călătorie. Aceste acțiuni au devenit posibile datorită sistemului de casă inteligentă iDOMUS, care, de astăzi, au deschis un showroom într-un magazin de electrocasnice, unde pot fi testate și procurate dispozitivele inteligente care vă vor permite realizarea acțiunilor enumerate anterior.

Smart Home este un sistem al caselor inteligente care vizează automatizarea mai multor procese de care ne ciocnim zi de zi, aflându-ne într-o locuință: iluminare, securitate, control acces, procese video, climă și alte procese utile. Cu ajutorul unui smartphone sau tabletă, pe care se instalează aplicația C&Mon! by iDOMUS, puteți să stângeți și să aprindeți lumina, să ajustați intensitatea sau nuanța acesteia, să reglați temperatura în încăpere, în funcție de necesitate, să porniți sau să opriți podeaua caldă și alte acțiuni. De acest sistem, astăzi, se folosesc deja aproximativ 100 de familii din Moldova.

Aplicația funcționează de pe orice punct al globului, cu condiția să aveți acoperire 3G sau 4G. Utilizând scenarii personalizate puteți să gestionați treburile casei de la birou sau de pe șezlongul pe care vă bronzați în vacanță. Sistemul, având acțiunile pre-setate, poate deconecta prizele de care nu vă folosiți, poate deconecta lumina, electrocasnicele care nu au nevoie de energie electrică în permanență, vă poate încuia ușa, roletele, ca ulterior să pornească și sistemul de securitate. Exact așa puteți crea și scenariu invers – la întoarcerea de la birou să vi se deschidă poarta, să se aprindă lumina în curte sau în hol și așa să urmeze restul proceselor pre-setate, în ordinea aleasă de dumneavoastră.

În același sens, aflându-vă oriunde în lume, puteți primi notificare despre faptul că cineva sună la interfon, respectiv aveți posibilitatea să răspundeți și, dacă e cazul, să deschideți ușa.

Astăzi, în incinta magazinului de electrocasnice MAXIMUM, s-a deschis și un showroom în care se pot testa și dispozitivele inteligente. Așadar, având instalat sitemul iDOMUS, puteți opta pentru electrocasnicele inteligente, precum ar fi frigiderul, mai multe modele de aparate de cafea, plită electrică, mașină de spălat rufe, grill electric, subwoofer și alte electrocasnice, pe care le puteți pune în funcțiune, stând în pat sau plimbându-vă pe o alee din Paris.

Dispozitivele inteligente nu sunt decât acele electrocasnice cu care ne-am obișnuit deja, doar că mai au o funcție – bluetooth-ul, prețul ne modificându-se semnificativ. Acestea pot fi găsite din ce în ce mai ușor în magazinele specializate de la noi.

”Sistemul iDOMUS este un brand autohton, configurat chiar de inginerii și programatorii din Moldova, respectiv și prețul pentru acesta e de zece ori mai mic decât cel ale sistemelor analogice din Europa sau America. Prețul unui astfel de serviciu oscilează între 500 – 1000 de euro, în funcție de dimensiunile apartamentului sau ale casei, fără a fi nevoie de vreo plată lunară adițională. În cazul în care gestionarea se dorește a fi posibilă și de la mii de kilometri, primind, prin intermediul serviciului Push Message, posibil datorită platformelor App Store sau Google Play, alertă despre orice se întîmplă acasă, acest serviciu percepe o taxă suplimentară.”, ne-a declarat administratoarea iDOMUS, Olga Oncea. 

Tot dânsa a mai precizat: ”Sistemul creat de noi este unul flexibil, cu o interfață simplă, încât și copiii o pot folosi, iar configurările pot fi setate de către fiecare utilizator în parte, fără a fi nevoie de intervenția inginerilor sau a persoanelor de referință din cadrul companiei noastre. Momentan avem peste 100 de cereri procesate, numărul fiind în continuă creștere, ceea ce înseamnă că moldovenii au realizat beneficiile acestui sistem, care la noi a apărut destul de târziu. Pe lângă avantajele acestui sistem, noi mai oferim o pârghie pentru a economisi bani prin posibilitatea deconectării sistemelor de iluminat, a electrocasnicelor sau a sistemului de încălzire și a altor dispozitive. Avem încheiat deja contract cu un complex rezidențial ce urmează a fi dat în exploatare, primul din Moldova, de altfel, la care automatizarea s-a făcut pentru bloc, ca mai apoi fiecare locatar să poată decide dacă are sau nu nevoie de acest sitem în apartamentul său.”

Un sistem util pentru cei care își prețuiesc cu adevărat timpul și efortul.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode