Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

În premieră pentru Moldova s-a dat start cursurilor de calificare pentru Agenții Imobiliari!

În premieră pentru Republica Moldova s-a dat start cursurilor de calificare pentru Agenții Imobiliari. Ideea, apărută din nevoia de educație pe piața imobiliară de la noi, este apreciată atât de cei care activează în domeniu, cât și de publicul larg, care își dorește să beneficieze de servicii imobiliare cât mai calitative.

La inițiativa Uniunii Agențiilor Imobiliare, în colaborare cu Faculatea Construcții, Geodezie și Cadastru, din cadrul Universității Tehnice din Moldova, pe data de 21 mai curent s-a dat start cursurilor de calificare a agenților imobiliari.

Momentan au fost înregistrate 30 de persoane doritoare de a urma aceste cursuri, dintre care 99% sunt agenți imobiliari cu experiență.”, ne-a declarat Ilie Sopivnic, vicepreședintele Uniunii Agențiilor Imobiliare. Așadar, aceste cursuri de calificare nu sunt doar pentru începători, ci pentru toți cei care activează în domeniu și își doresc să-și aprofundeze cunoștințele de specialitate.

Programul de studiu a fost stabilit în colaborare cu profesorii universitari, fiind adaptat la piața imobiliară locală. Participanții vor urma cursuri valoroase din punct de vedere Juridic, Cadastral și Economic, vor învăța mai multe despre litigii, riscuri, Marketing, arhitectură, construcții, legalizarea acestora și alte subiecte pe care trebuie să le cunoască orice agent profesionist”, a mai adăugat Ilie Sopivnic.

Nevoia de educaţie în piaţa imobiliară din Republica Moldova este recunoscută de toţi cei care activează în domeniu, dar şi de publicul larg, care doreşte să aibă acces la cele mai bune servicii în drumul spre încheierea unei tranzacţii cu proprietăţi imobiliare.

Ne dorim să schimbăm imaginea agentului imobliar în Moldova prin oferirea unor servicii excepţionale vânzătorilor şi cumpărătorilor de proprietăţi imobiliare.”, a comunicat administrația Uniunii.

Întrebat dacă aceste cursuri vor deveni obligatorii pentru agenții imobiliari, vicepreședintele UAI a precizat că deocamdată nu sunt obligatorii, însă dacă statul va susține dezvoltarea culturii de deservire imobiliară, atunci vor fi impuse.

Condiții de participare:

Agentul imobiliar trebuie să dispună de diplomă de studii în învățământul secundar superior, postliceal (studii medii), învățământul superior.

La cererea de înscriere la cursul de formare inițială a agenților imobiliari, (modelul UTM) candidatul urmează a anexa:

• Copia buletinului de identitate;

• Copia atestatului/diplomei de studii.

Durata studiilor: 5 săptămâni (90 ore), luni-vineri: 09.30 – 12.45, începând cu luni 21 mai 2018, ora 09.30, mun. Chișinău, bd. Dacia 41, bl.10, sala 229.

Taxa de studii: 2000 lei.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode