Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Participă la concurs și ai șansa să cîștigi 2500 de euro pentru ” a face lumină” în Chișinău!

Arhitecții, designerii sau pur și simplu tinerii talentați care își doresc să contribuie la îmbunătățirea imaginii Chișinăului acum pot acționa, participând la concursul lansat de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Chișinăul are nevoie de mai multă lumină. La concluzia aceasta a ajuns arhitectul de lumini francez, Alain Guilhot, care a vizitat orașul nostru la începutul lunii noiembrie, invitat de Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Prima acțiune de îmbunătățire a imaginii Chișinăului a început deja: a fost lansat concursul celor mai bune proiecte de iluminare a clădirilor din Chișinău, la care pot participa toți arhitecții, designerii, persoanele din industria construcțiilor și toți cei interesați de imaginea capitalei noastre.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 7 decembrie aici, după care își vor prezenta ideile, vor elabora schițe de concept și infograficele, ca deja pe 15 februarie proiectelele de iluminare să fie pregătite.

Acest concurs, lansat în cadrul proiectului ”Chișinăul de seară – orașul luminilor” are drept scop dezvoltarea turismului nocturn și atragerea atenției publicului asupra frumuseții clădirilor și monumentelor istorice de la noi, în speranța că ”Într-o bună zi, vom putea avea și o sărbătoare a luminilor în Chișinău, asemănătoare celei care se desfășoară în Lyon anual”, conform spuselor directorului Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

La finalul concursului, un juriu, format din membri moldoveni și francezi, va selecta 3 cele mai reușite proiecte care vor fi premiate cu 2500 de euro, 1500 de euro și 1000 de euro. Învingătorii își vor realiza proiectele, beneficiind și de asistență tehnică din partea experților.

Realizarea acestora va începe în aprilie 2018, în preajma Zilelor Europene ale Patrimoniului, au declarat organizatorii: AIRM în colaborare cu Design Cafe&Club.

 

Sursă imagine: allmoldova.com

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode