Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Nou bloc locativ în locul unei clădiri istorice din centrul Chișinăului!

După ce mai mulți internauți au publicat imagini foto și video cu clădirea istorică din sectorul Centru în plin proces de demolare presa a decis să abordeze autoritățile pentru a cere socoteală: este iarăși vorba despre vreo distrugere a monumentelor istorice sau…

Clădirea de la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Columna este o proprietate privată încă din anii ‘90, iar de atunci aceasta a fost vândută de mai multe ori.„Clădirea în cauză nu are statut de edificiu protejat și, la timpul său, specialiștii nu au depistat că aceasta ar avea o valoare istorică. Deși clădirea aduce plus-valoare urbei, aceasta nu poate fi protejată de stat, nefiind în registrul monumentelor aflate sub protecție.”, a declarat directorul Agenției Naționale de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, pentru o publicație locală.

Arhitectul-șef al Capitalei, Sergiu Borozan, a declarat pentru că în acest loc vor fi construite blocuri locative și centre comerciale. Din panoul informativ instalat în preajma clădirii, aflăm că autorizația de demolare a fost eliberată pe 4 mai 2018, iar în iulie curent lucrările de demolare se vor încheia.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode