Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Dacă vreţi să vă cumpăraţi casă, ţineţi cont de aceste sfaturi!

Achiziția unei case este una dintre cele mai mature decizii pe care o ia o persoană în viața sa. Indiferent de o luăm în credit sau o plătim integral, acest proces are un impact puternic, atât financiar, cât și emoțional. Dacă și dumneavoastră sunteți pe cale de a încheia o astfel de tranzacție, e cazul să cunoașteți cele mai importante aspecte cărora trebuie să le atrageți atenția.

1. Localizarea. Oricât de luxoasă nu ar fi, o casă își poate pierde din valoare, dacă este amplasată într-un cartier părăsit sau la periferia orașului, și invers. Deci, costul unui imobil este direct proporțional cu localizarea și vecinătatea acestuia. Dumneavoastră decideți dacă merită să economisiți din acest punct de vedere sau nu, s-ar putea mai apoi să cheltuiți mult mai mult timp și bani pe drum.

2. Poziționarea locuinței. Dacă vă doriți o casă luminoasă și caldă evitați-o pe cea cu fața orientată spre Nord, acestea sunt întunecoase și sunt predispuse la apariția mucegaiului. În cazul procurării apartamentelor, etajul la care este amplasat poate fi un factor decisiv în procesul de alegere, absolut justificat. Primul și ultimul etaj vin la pachet, de obicei, cu bătăi de cap: infiltrații de apă, căldură exagerată sau dim-potrivă. Tot în aceeași situație atragem atenție la aspectul blocului, la funcționarea liftului și a tomberoanelor.

3. Vecinii. Nu doriți scandalagii sau vecini cu un comportament neadecvat, pentru aceasta ar trebui să cercetați un pic împrejurimile, s-ar putea ca aceștia să fie tocmai motivul pentru care foștii proprietari se mută.

4. Aspectul exterior. După localizare și poziționare, aspectul exterior al imobilului este primul lucru la care atragem atenția. Ne poate cuceri de la prima interacțiune, fără a vedea însăși apartamentul sau interiorul casei și invers. Prezența fisurilor, a umezelii sau tencuiala căzută sunt semne clare că blocul este vechi. Pe timp de iarnă e predispus să piardă căldura, ceea ce va duce la facturi umflate, poate permite precipitațiilor să intre în casă sau poate duce la disconfort termic pe timp de vară.

5. Contract de vânzare-cumpărare. Dacă orice defect al aspectului fizic poate fi mascat, ”întinerind” efectiv clădirea, păi actele nu vor minți. Aceastea sunt surse veridice de unde puteți afla anul în care a fost dat în exploatare imobilul, parametrii exacți ai acestuia, dimensiunile fixe și alte detalii. Din actele eliberate de la notar puteți afla despre existența litigiilor de partaj și moștenire, dacă locuința se vinde direct de către proprietar sau prin procură (verificați legalitatea procurii).

6. Cadastrul. Actele și cadastrul trebuie să reflecte realitatea, verificați ca toate datele indicate în document să coincidă cu ceea ce vedeți. În caz contrar veți avea probleme la bancă, dacă veți solicita un credit ipotecar.

7. Gradul de risc seismic. Un factor destul de important pentru cei care țin la securitatea și la siguranța casei lor.

8. Instalațiile. Pentru a evita găuritul zidurilor din cauza cablurilor electrice arse, întrebați de la bun început proprietarul când au fost schimbate acestea ultima dată. În aceeași ordine de idei vă sugerăm să vedeți cum stau lucrurile cu apometrele și repartitoarele și, de ce nu, întrebați cât sunt facturile pe timpul iernii.

9. Tehnica de construcție. Cea mai bună rezistență termică o oferă cărămida. În cazul structurilor pe grinzi, pereții pot fi modificați, ceea ce nu se poate efectua în cazul structurilor cu rezistența pe plăci din beton.

10. Curte, teren de joacă pentru copii, parcare. Dacă procurați o locuință pe termen îndelungat sau chiar nelimitat, prezența acestor trei elemente este extrm de importantă. În linii mari, acestea sunt cele mai importante aspecte la care trebuie să atrageți atenția pentru a face o cumpărătură reușită. Există și alte caracteristici sau dotări, precum e vederea de la balcon, infrastructura, arhitectura și alte detalii, care depind de preferințele fiecărui cumpărător în parte. Dar, indiferent de care sunt ele, important e să rămâneți satisfăcuţi de alegerea făcută!

Deci, când ne invitați la casă nouă?

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode