Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Sectoarele din Chișinău unde Kaufland construiește 3 magazine. Investiții de peste 100 de milioane de euro, 1000 de locuri noi de muncă...

Kaufland a început construcția prielor 3 magazine la Chișinău. Compania planifică să investească cel puțin 100 de milioane de euro în primii 3 ani de activitate în Republica Moldova. Deschiderea magazinelor înseamnă și peste 1000 de locuri de muncă noi pentru moldoveni.

Premierului Pavel Filip a avut o întrevedere cu directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl și directorul proiectului în Moldova, Dona Răpciugă, unde a fost examinată evoluția implimentării proiectului investițional Kaufland în Republica Moldova.

Construcția primelor trei magazine la Chișinău a început deja, iar administrația susține că rețeaua va fi extinsă și în afara capitalei.

Compania și-a estimat investițiile la 100 de milioane de euro în primii 3 ani de activitate și peste 1000 de locuri de muncă create. Totodată, compania intenționează să investească 30-50 de milioane de euro anual.

Prim-ministrul Pavel Filip susține lansarea proiectului pe piața din Republica Moldova, menționând că odată cu apariția acestor mari investitori mari se va deschidea calea și pentru alți investitori străini, în același timp, sporind și competitivitatea operatorilor locali. "Până la urmă are de câștigat cetățeanul. Interesul nostru este ca oamenii sa aibă acces la produse calitative și să fie deserviți la cel mai înalt nivel", a spus premierul.

Unul dintre aceste centre comerciale urmează a fi construit pe adresa Decebal 99, sectorul Botanica (în spatele centrului comercial ”Elat”).

Al doilea, se prevede a fi construit în spatele centrului comercial MallDova Mall, iar al treilea în sectorul Râșcani al capitalei. Deocamdată informație oficială deplină nu se cunoaște. 

„Kaufland” este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, face parte din concernul german Schwarz-Gruppe și are peste 1 250 de magazine în mai multe țări.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode