Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Proiect fotografic ”10/1” - Zece vieți diferite în 10 apartamente identice din București!

Prin seria sa de fotografii ”10/1", Bogdan Gîrbovan explorează modul în care oamenii își exprimă individualitatea prin spațiile de locuit. Fotograful din București urmărește prin acest proiect cum 10 dintre vecinii săi își duc viața în 10 apartamente din clădirea în care locuiește.

"Interiorul este un subiect recurent în fotografia contemporană, reprezentând un spațiu ... care poate ilustra identitatea socială și stilul de viață al individului", a declarat el pentru INSIDER.

Proiectul, apărut pentru prima oară pe BuzzFeed, arată 10 apartamente cu planificări identice, amplasate la 10 etaje diferite, în clădirea în care locuiește și fotograful Bogdan Gîrbovan - fiecare cu mobilierul său, cu decor individual și stil unic.

Pentru a ilustra mai bine amestecul mai multor clase sociale sub acelasi acoperiș, Gîrbovan a facut câte o imagine pentru fiecare apartament din același unghi.

ETAJUL 10

 Bogdan Gârbovan locuiește la etajul zece al blocului care a fost construit în anul 1966 în București. 

 

ETAJUL 9

Doamna Bita locuiește în acest apartament de la etajul nouă din 1967, iar din 1996 pensionara este singură între acești 4 pereți.

 

ETAJUL 8

Ambii pensionari, doamna Ene și soțul ei locuiesc în apartamentul lor de la etajul opt din 1967. De mai mulți ani soțul dumneaei este țintuit la pat.

 

ETAJUL 7

Ionut trăiește singur în apartamentul său de la etajul șapte.

 

ETAJUL 6

Rezidentul de la etajul șase este o figură publică și a preferat să rămână anonimă.

 

ETAJUL 5

Doamna Suhariuc Ioana locuiește cu pisica. În apartamentul de la etajul cinci s-a mutat în 1967.

 

ETAJUL 4 

"Don Lukas” (așa cum i s-a prezentat fotografului) locuiește în acest apartament de la etajul patru cu prietena lui.

 

ETAJUL 3

Acest apartament se află la etajul trei și este de vânzare. Proprietarii locuiesc în străinătate. În imagine apare Cojanu Ilie, administratorul blocului locativ.

 

ETAJUL 2

Mama și fiica ei locuiesc la etajul al doilea. Fiica, fostă atletă, s-a mutat cu mama sa după decesul soțului. Ambele au cerut să nu li se facă numele publice.

 

ETAJUL 1

Doamna care locuiște la primul etaj a preferat să rămână anonimă. Locuiește singură. După mulți ani de creat design pentru bancnote, a ieșit la pensie în 1989.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode