Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Record de transferuri bancare din străinătate - în 2018, moldovenii vor lua cu asalt clădirile noi!

Cererea pentru bunurile imobiliare va crește în anul 2018, fapt despre care vorbesc un șir de semne, a declarat expertul economic, Veaceslav Ioniță.

Principalul factor care indică asupra creșterii cererii pentru bunurile imobiliare, potrivit analistului, este creșterea remitențelor. Volumul total al banilor transferați din străinătate, conform celor susținute de Ioniță, până la sfârșitul anului curent va depăși 1 miliard 270 milioane USD.

Se înregistrează o revenire lentă a remitențelor, după o criză profundă care a durat doi ani. Acest fapt indică indirect o creștere a cererii pentru bunuri imobiliare, deoarece achiziționarea unui apartament a devenit unul dintre principalele motive pentru care se trimit bani de peste hotare.

”Pentru ce oamenii trimit bani în Moldova? În primul rând, pentru cheltuielile cotidiene, în al doilea rând, pentru educația copiilor și în ultimul - pentru investiții, în principal, aceasta este o proprietate imobiliară ", a menționat economistul.

În 2017, piața imobiliară a scăzut, spune Ionită. Oamenii, în condiții de incertitudine, au amânat achiziționarea locuințelor, dar construcția a continuat. Ca urmare, se așteaptă un număr record de metri pătrați dați în exploatare, iar oamenii vor începe din nou să ia cu asalt noile clădiri rezidențiale.

”Inițial, prognozele arătau un număr de 8000 de apartamente, dar conform ultimelor date, cred că se vor da în exploatare mai multe case și apartamente. Acesta este recordul celor 26 de ani de independență, care se datorează cererii amânate, iar acest lucru, într-o oarecare măsură, este asociat cu o restabilire lentă, dar constantă, a transferurilor", a concluzionat expertul economic.

Oamenii vor să creadă că stabilitatea va reveni în Moldova.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode