Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Se lansează ”Prima Casă 3”. Cui se adresează programul de această dată

Dupa lansares programelor sociale ”Prima Casă 1” și ”Prima Casă 2”, autoritățile lanseaza ”Prima Casă 3”. Anunțul a fost facut în cadrul briefingului săptămânal al PD, de către liderul formațiunii Vlad Plahotniuc. Tot acolo premierul Pavel Filp a explicat în ce constă programul. Este destinat exclusiv familiilor care au copii. Cu cât mai mulți, cu atât compesația din partea statului va fi mai mare.

“Proiectul ”Prima Casa 3” presupune compensarea creditului ipotecar până la 100 de procente, în funcție de numărul de copii în această familie.”, a explicat succint liderul partidului, Vlad Plahotniuc. 

Prima Casă 3 vine ca o extensie a programului social lansat anul trecut, adresându-se, de această dată, familiilor care dețin și copii. 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU RM: “Familiile care vor avea un copil vor obtine o compensatie de 10 procente din costul apartamentului, cei cu 2 copii – 20 procente. Cu 3 copii – 50 de procente din partea statului, iar cei cu 4 copii – statul le va achita 100% din costul apartamentului. Vorbim despre costul apartamentului, despre suma creditului acordat de banca, neluand in calcul dobanzile care vor fi platite de acei care beneficieaza de acest proiect.”

Costul apartamentului nu va trebui sa depaseasca un milion de lei, exact ca si in Programul Prima Casa 1, iar statul va avea la dispozitie 18 ani ca sa achite creditul la banca. Nu se stie deocamdata cat timp vor plati beneficiarii dobanzile acumulate.

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU RM: “Cand am pornit pe calea proiectului prima casa au fost rezervate 50 de milioane de lei. Pe parcursul executarii bugetului, veniturile au crescut si avem aceasta posibilitate. Estimarile pana la sfarsitul anului este de 20 de milioane de lei.”

Pavel Filip spune ca proiectul a fost scris si urmeaza sa treaca procedura de avizare, iar in urmatoarele saptamani se va putea vorbi si despre implimentare. Nu stim deocamdata care este varsta maxima a aplicantilor eligibili. Serviciul de Presa al Ministerului Finantelor nu ne-a raspuns astazi la telefon pentru a ne oferi detalii, iar viceministrul finantelor, Iuri Cicibaba ne-a spus sa-i transmitem toate intrebarile pe email. Programul Prima Casa 1 a fost lansat la sfarsitul anului trecut, dar a devenit functional in martie 2018.

 

Sursă: ptrotv.md

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode