Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Top 10 „secrete” eco-friendly ale caselor moderne de LUX

O casă poate fi luxoasă, poate avea o profundă amprentă istorică, poate fi comodă sau sofisticată. Totuşi, constructorii şi designerii cu idei inovative sunt adepţii caselor durabile şi ecologice, iar aceste proprietăţi le pot îngloba pe toate celelalte.

„Eco-friendly” este termenul ce caracterizează cele mai chic clădiri ale zilelor noastre. Noua tendinţă a răsturnat conceptul companiilor producătoare de sticlă, ceramică, produse chimice sau electronice, lăsându-se dusă de „valul verde”.

Acestea sunt proprietăţile de bază pe care se focusează cei mai urmăriţi designeri inovatori atunci când construiesc o casă cu adevărat preţioasă:

 1. Materiale sustenabile luate din surse locale

Această practică ecologică nu este absolut deloc nouă: apărută înainte ca să se dezvolte transportul internaţional. Din neputinţa de a importa altfel de materiale, constructorii ridicau case din piatră naturală, lemn, paie, lut, tot ce se găsea în cantităţi mari la nivel local. Cu scopul de a reduce din efectul carbonului, folosit în practicile de astăzi în construcţii, arhitecţii şi contractorii sunt în căutare de soluţii locale pentru realizarea noilor provocări.

 2. Surse de iluminat pe bază de LED

Odată cu trecerea de la lumânări, candele sau lămpi cu gaz la becuri incandescente s-a schimbat şi întregul peisaj nocturn. Atmosfera este pregătită de o nouă schimbare, provocată de progresele tehnologiei – sursele de iluminat pe bază de LED. Becurile cu LED sunt cu mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât becurile cu filament ale sec. XX, ceea ce înseamnă că amprenta de carbon a unei case poate fi redusă considerabil fără a opri luminile.

Compania multinaţională Philips, lider mondial în sistemele de iluminat cu LED, a început să fabrice şi produse textile cu lumini LED, numite Kvadrat Soft Cells, care pot conferi o strălucire feerică oricărei încăperi fără a implica vreun dispozitiv.

3. Certificare LEED

În industrie, certificarea LEED a devenit o expresie frecventă printre practicile ecologice de construcţie. LEED se descifrează ca Leadership in Energy and Environmental Design şi este un program de certificare a clădirilor verzi de la Consiliul Green Building al Statelor Unite, care stabileşte standardele de eficienţă ale unui proiect.

Peste 200.000 de case din întreaga lume sunt certificate LEED, număr aflat în continuă creştere.

 

 4. Noi habitate pentru viaţa marină

Una dintre cele mai curioase tendinţe în construcţia ecologică nu ţine de uscat, dar în mijlocul oceanului, unde proiecte inovative creează habitate stabile pentru oameni şi vieţuitoarele maritime. Corali, peşti, anemone de mare şi tot felul de creaturi microscopice pot alcătui o casă, ca şi cum ar fi fost folosită o formaţiune naturală de rocă.

5. Grădini cu legume şi livezi

Grădinăritul este o metodă dovedit a fi relaxantă, proces prin care se eliberează mintea, şi locul unde poţi savura aerul curat şi razele de soare. Este bine de ştiut că grădinile în care se cultivă legume sunt la fel de benefice pentru planetă, cât sunt de benefice şi pentru grădinar.

Odată cu creşterea interesului pentru consumul produselor organice, grădinile cu legume au devenit o caracteristică a proprietăţilor de lux. Grădinăritul stimulează ciclul de creştere şi descompunere care menţine solul sănătos, iar plantele produc oxigen, apoi se transformă într-o sursă bogată de vitamine.

La fel ca grădinile cu legume, livezile aprovizionează încontinuu o proprietate cu aer proaspăt şi verdeaţă, oferă umbră naturală şi parfumează aerul cu arome subtile de fructe şi flori.

 6. Acoperişuri şi pereţi verzi

Casele de lux optează pentru acoperişuri şi balcoane verzi, nu din motiv că ar fi mai ieftin sau mai simplu, ba din contra, acestea necesită o îngrijire meticuloasă şi permanentă. Totuşi alegerea este făcută din pasiunea pentru produsele ecologice, fiind un mix dintre eficienţă, răcoare naturală şi aspect estetic.

7. Panouri solare

Folosind energia inepuizabilă a soarelui, panourile solare instalate pe acoperişul clădirilor oferă o modalitate nepoluantă şi ieftină de a înlocui energia tradiţională. Panourile solare ajută la susţinerea şi dezvoltarea unor energii curate care reduc impactul asupra mediului asociat generării energiei convenţionale şi pot creşte independenţa energetică.

8. Tehnologia AMX

Casele ecologice nu sunt doar durabile, dar şi „inteligente”. Ecranele digitale AMX controlează lumina, căldura, irigarea, sunetul ş.a., fiind un sistem perfect pentru cei care îşi împart timpul între mai multe locuinţe sau care lipsesc mult timp de acasă. Tehnologia de tip AMX oferă posibilitatea proprietarilor să manevreze cu toate aceste facilităţi de la distanţă, economisind, de exemplu, energia electrică atât timp cât în casă nu e nimeni.

9. Energia geotermală

Energia geotermala este căldura stocată în partea accesibilă a scoarţei terestre şi este folosită ca o alternativă pentru utilizarea combustibililor fosili pentru a produce energie electrică. Energia geotermală, în comparaţie cu un sistem de încălzire/răcire radiantă, este mai eficientă şi mai uşor de instalat decât două sisteme diferite pentru încălzire şi răcire.

Utilizarea acestui tip de energie reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Acasta este sigură, controlabilă şi economică.

10. Materiale de construcţie ECO

Betonul celular autoclavizat (BCA) este un material de construcţie la mare căutare în zilele noastre, fapt ce bucură, întrucât este un produs din nisip, var, ciment şi apă – absolut toate componentele sunt naturale. Din categoria materialelor de construcţii ecofriendly mai face parte şi zidăria termoizolantă. Aceasta, datorită proprietăţilor perfecte de izolare termică asigură temperatura interioară constantă şi o umiditate controlată, graţie bunei permeabilităţi.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode