Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Tranzacțiile imobiliare în ascensiune - cu 6% mai multe decât în 2016

Potrivit datelor oferite de Agenția Servicii Publice piața imobiliară de la noi a cunoscut o creștere în anul 2017, rezultate care se vor simți și în anul curent. Numărul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare a bunurilor imobiliare a crescut cu 6% față de anul 2016.

Experții susțin că motivul dinamizării pieții imobiliare din ultimul an este creșterea economiei cu aproximativ 4%, dar și veniturile mai mari înregistrate de moldoveni. Pentru anul curent nu se prevăd devieri de la acest trend, ba mai mult, prețurile pentru apartamentele noi vor scădea.

"Acest lucru a dus la presiune constantă, în sensul descreșterii prețului pentru metrul pătrat, ceea ce a dinamizat și impulsionat acest sector. La baza stă fenomenul de revenire a economiei naționale, lucru care a relansat anumite procese și decizii investiționale care erau înghețate de peste trei ani de zile", a declarat Roman Chirca, expert economic.

Cele mai solicitate apartamente în 2017 au fost cele cu suprafața mai mare de 140 de metri pătrați, acestea înregistrând o creștere cu 10% față de anul 2016, pe când tranzacțiile cu locuințe mai mici de 140 de metri pătrați au crescut cu 7 la sută. Peste 1.100 de case au fost procurate în perioada ianuarie-octombrie. Cu 18% s-au majorat și vînzările apartamentelor cu suprafețe de peste 70 de metri pătrați.

În 2017, s-a înregistrat o creștere substanțială, de aproximativ 40%, în cazul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare în localitățile Vulcănești, Strășeni, Fălești și Cantemir.

"Dacă acum 5-10 ani, principalul obiectiv al migranților și al banilor proveniți de peste hotare era să fie canalizate pe suprafață în zona urbană cu orice preț, acum aceasta se bazează pe preferințe în zona rezidențială și eu cred că această tendință se va dinamiza substanțial", a adăugat Chirca.

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode