Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

Universitatea Tehnică, Circul, Sala cu Orgă - doar câteva dintre clădirile Chișinăului care luptă pentru ”lumină”

Sala cu Orgă, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Circul de Stat, sediul central al Universității Tehnice din Moldova, Biserica Sfântul Pantelimon din Chișinău sunt câteva dintre clădirile care concurează pentru a câștiga un concept grafic de iluminare în cadrul concursului „Chișinăul de seară – orașul luminilor”.  

Participanții la concursul  „Chișinăul de seară – orașul luminilor”, organizat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova în comun cu Platforma Design Cafe & Club, având și suportul Ambasadei Franței de la Chișinău, trebuie să se grăbească să depună dosarul cu proiecte de iluminare a clădirilor din Chișinău până pe 15 februarie. Începând cu 16 februarie până în data de 19, comisia de jurizare, formată din membri internaționali cu renume mondial în domeniu, vor evalua schițele de concept și infograficele arhitecților, designerilor sau pe ce ale tinerilor care doresc să contribuie la înbunătățirea imaginii capitalei pe timp de noapte.  

O parte dintre clădirile care au intrat în concurs au fost expuse pe pagina evenimentului, printre care se enumeră Sala cu Orgă, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Circul de Stat, sediul central al Universității Tehnice din Moldova și Biserica Sfântul Pantelimon. 

Biserica Sfântul Pantelimon

Sediul central al Universității Tehnice din Moldova

Sala cu Orgă

Decizia specialiștilor va fi anunțată pe data de 19 februarie în cadrul unei conferințe de presă. Așadar, comisia de jurizare este formată din:  

1. Alain Guilhot (Franța)

2. Fredy Prevostat (Franța)

3. Julien Guilhot (Franța)

4. Mihai Danciu (România)

5. Serge Caserry (Ambasada Franței)

6. Sergey Makhno Architects (Ucraina)

7. Dorin Stefan (România)

Cele mai reușite proiecte vor fi premiate cu 2500 de euro, 1500 de euro și 1000 de euro. Învingătorii își vor realiza proiectele, beneficiind și de asistență tehnică din partea experților. Realizarea acestora va începe în aprilie 2018, în preajma Zilelor Europene ale Patrimoniului, au declarat organizatorii: AIRM în colaborare cu Design Cafe&Club.

Acest concurs are drept scop dezvoltarea turismului nocturn și atragerea atenției publicului asupra frumuseții clădirilor și monumentelor istorice de la noi, în speranța că ”Într-o bună zi, vom putea avea și o sărbătoare a luminilor în Chișinău, asemănătoare celei care se desfășoară în Lyon anual”, conform spuselor directorului Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

 

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode