Victoria Mogîldea Aguirre este modelul de moldoveancă, plecată în lumea mare imediat de pe băncile școlii, care demonstrează că se poate de obținut rezultate frumoase atunci când îți îndeplinești meseria cu devotament. A absolvit facultatea de arhitectură, design și inginerie la Paris, cu mari eforturi și-a deschis și propriul birou de arhitectură, cu sediile în Franța și Spania, unde s-a și stabilit în ultima perioadă. Recent, Victoria și echipa sa au atins o nouă performanță!
În 2005 a mers la Paris pentru studii calitative, a urmat mai multe cursuri de licență și masterat în domeniul arhitectură, design și inginerie, iar în 2017 Victoria a reușit să se lanseze pe piață cu propriului său birou de arhitecți “BIEN ESTAR ARCHITECTURE SARL D’ARCHITECTURE”, un birou pentru Franța și Spania, cu sediile la Paris și, respectiv, Alcudia-Mallorca.
În ultimii ani, tânăra moldoveancă s-a remarcat la mai multe concursuri internaționale: ”Am avut ocazia să particip la un concurs internaţional de Pod în Iran (oraşul Babolsar). Am câştigat locul 2 din 25 concurenţi din 25 de ţări ale lumii.”, apoi a participat și la amenajarea cartierului Champigny sur Marne (oraş în suburbia Parisului).
Dar cel mai recent concurs la care a participat i-a adus și cel mai mare succes de până acum: ”Compania Eiffage Construction m-a invitat să particip la Workshop-ul organizat de către ei, cu tematica “Construcția unui cartier ecologic cu energie 0”. În echipă am fost 12 persoane, profesioniști din diferite domenii: eu- arhitect ingineri, alții: ingineri în telecomunicații, ingineri în energetică, ingineri în informatică, agronomi ș.a.”
Din 2015 comunele din regiunea Saclay organizeaza Workshop-uri cu tematica “Dezvoltarea durabilă și ecologică a cartierelor” și “Tranziția energetică în mod colaborativ”.
”În afară de construcții ecologice și planificare urbană ecologică, noi am propus un cartier colaborativ, unde noile tehnologii sunt complementare factorului uman. Deci un cartier cu zero energie e:
- 100% energii renovabile (producere ENR, stocare, recuperare si consum);
- 100% deplasări cu bicileta, vehicol to grid, deplasări partajate, navete autonome;
- 100% valorizare (magazin central-agricultură urbană, metanizare-reciclare)
- 100% întru susținerea omului (paratajare- formațiuni, integrare socială, bunăstare).
Toate acestea sunt gestionate printr-o platforma de schimb de informatii centralizate. În esență, obiectivul de bază al conceptului de cartier ecologic cu 0 energie este ca omul să rămână în centrul atenției.”, a precizat Victoria.
”Acest premiu este foarte important pentru mine, caci mi-a deschis noi oportunități de colaborări cu ”Eiffage Construction” și primăriile comunelor din regiunea Saclay prin implimentarea acestui cartier în viața reală.”, a conchis arhitectul Victoria Mogîldea Aguirre.
Deocamdată nu este permisă publicarea imaginilor cu proiectul realizat de echipă, sunt regulile concursului cărora trebuie să li se conformeze participanții, dar promitem să publicăm fotografii imediat cum Victoria obține permisiunea.