Articole Imobiliare

Articole Imobiliare

(FOTO) Zity Mall, Malldova Mall și alte clădiri cunoscute de la noi, proiectate de același arhitect!

De pe 14 octombrie curent moldovenii mai au o destinație pentru shopping în Chișinău. Arhitectul și echipa de designeri e aceeași care a proiectat Malldova Mall, Complexul locativ Coliseum Palace, Centrul Internațional de Business SKYTOWER, Centrul Comercial Baby Hall, Clădirea trustului General Media Group și altele.

Chiar de ziua sa, capitala s-a ales cu un nou Mall, amplasat în sectorul Sculeni, pe strada Calea Ieșilor, clădire alipită Centrului Comercial Zorile. Aceasta are 5 etaje, dintre care deocamdată doar parterul este deschis, destinat shopping-ului, cu o suprafață de 4500 m2.

 

 

 

Proiectul a fost realizat de arhitectul Gheorghe Telipiz, care, împreună cu echipa sa de designeri, e autorul mai multor proiecte arhitecturale cunoscute de la noi: Malldova Mall, Complexul locativ Coliseum Palace, Centrul Internațional de Business SKYTOWER, Centrul Comercial Baby Hall, clădirea trustului General Media Group și altele.

Pe lângă Malldova Mall și Zity Mall, arhitectul ne-a declarat că a mai proiectat un centru comercial, care ar fi trebuit să se construiască pe strada Sarmizegetusa din sectorul Botanica, însă fondatorii, se pare, au renunțat la idee.

”La Zity Mall noi nu ne-am încheiat activitatea, întrucât avem de realizat planul terasei și de proiectat interiorul celorlalte nivele. Deocamdată nu avem un proiect bine definit al terasei, pentru că ideile se tot schimbă.

La inițiativa fondatorilor a trebuit să obținem un interior care să amintească de aerul vechilor orașe europene. Așadar, la parter puteți observa 4 ”străzi” distincte: una desprinsă din Marea Britanie, a doua din Franța, din Italia și alta din Germania, fiecare cu elemente specifice țării.”, ne-a declarat arhitectul Gheorghe Telipiz.

 

 

În decurs de 1 an Mall-ul se va extinde, punând la dispoziție cel mai mare food-court cu terasă în aer liber (4500 m2). Tot la Zity, pe 3400 m2 se va deschide o zonă contemporană și distractivă pentru familii și copii. 

Zity Mall este un proiect dezvoltat de NCH Capital, companie americană de investiții. 

 
 
© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode