Interviu

Interviu

Victoria Dercaci, specialist imobiliar, - despre cum tranzacțiile merg de mână cu brandingul personal

De ce potențialul cumpărător ar alege să procure un bun imobil de la dumneavoastră, v-ați pus vreodată această întrebare? Care este plusvaloarea pe care o aduceți acestei piețe mici, dar competitive? Într-o eră în care capacitatea de diferențiere este vitală, un specialist în vânzări trebuie să cunoască, mai întâi de toate, să se vândă pe sine! De ce este important marketingul personal și cum poate ajuta acesta în vânzările imobiliare discutăm cu Victoria Dercaci, specialist imobiliar.

Brandingul personal îți poate schimba viața la 360 de grade, și acesta nu este altceva decât marketing eficient aplicat propriei persoane. În această ecuație intră valorile tale, istoria ta, alegerile pe care le faci, ambițiile, capacitățile și competențele tale. Aceste lucruri le-a înțeles și specialistul imobiliar, Victoria Dercaci, și acționează în conformitate cu cerințele pieței.   

Ai închegat un anunț frumușel prin care informezi utilizatorii site-urilor cu anunțuri imobiliare despre bunul pe care vrei să-l tranzacționezi, ai atașat și câteva imagini impresionante, ți-ai lăsat un număr de contact și voila! să curgă sunetele. Așa se fac vânzările de imobile în online?

Acest domeniu cere mult mai multă implicare, dedicație, dacă, desigur, îți dorești să fii un agent imobiliar profesionist. Iar ca să atingi un anumit nivel este nevoie de muncă zilnică și, cel mai important, de consultații cu adevărat efective.

Credeți-mă, cu o atitudine serioasă și cu transparență maximă veți reuși să convingeți investitorul să vă aleagă sau chiar să revină la serviciile dumneavoastră! Rabdarea în acest domeniu devine o artă, lucru ce se învață pe parcurs!

Pentru a avea rezultate mai bune, ar trebui să ofere mai mult. La ce aspecte ar trebui să lucreze agenții imobliari pentru a ieși în evidență (pentru că e mare concurența) și pentru a convinge potențialul cumpărător?

Întotdeauna am spus că munca asupra propriei persoane este cea mai eficientă și dă roade, mai devreme sau mai târziu. Trebuie să fii mereu cu un pas în față ca să știi ce urmează. Ceea ce m-a ajutat pe mine în acest domeniu este că eu am trecut de partea cererii, a potențialilor cumpărători de pe piața imobiliară, nu am rămas de partea ofertanților, doar pentru că așa se fac vânzări.

Atunci când oamenii sunt mulțumiți de tine și de nivelul tău de cunoștințe în domeniu, când vii în fața lor cu lucruri noi, despre care nu au auzit, sau le explici cum să facă diferența între imobile, între companiile de construcții, atunci omul capătă încredere în tine - unul dintre principiile după care mă conduc.

Dacă ar fi să menționez de ce îmi este frică, aș afirma că mi-e frică să pierd încrederea pe care am căpătat-o de-a lungul acestor ani.

Este important pentru cumpărător ca persoana la care apelează să fie cunoscută/să investească în propria imagine? Care sunt avantajele într-o astfel de colaborare?

Da, este important ca oamenii să te cunoască, să fie la curent cu rezultatele tale. Iar odată ce ai reușit să te impui, îți asumi anumite responsabilități în fața lor. Trebuie să fii stabil în ideile și poziția ta – dacă ai ales să fii fidel unui număr de companii, atunci nu poți să-ți schimbi preferințele de la o zi la alta.

Avantajele nu întârzie să apară în urma la astfel de colaborări, pentru că o tranzacție pornește de la o discuție bazată pe încredere. Tot de acolo se trag și recomandările. Și, într-un final, aceasta este cheia succesului în profesia de agent imobiliar.

Tu încerci să oferi mai mult decât simplul fapt că ești reprezentantă a secției de vânzări într-o anumită companie de construcții, investești în imaginea ta ca specialist imobiliar...cum te ajută pe tine aceasta în procesul de vânzări?

Da, această idee a venit ceva timp în urma, fiind angajată în cadrul unei companii de construcție. Am simțit că oamenii au nevoie de educație imobiliară, pentru că, trebuie să recunoaștem, e dezinformare la acest capitol. Astfel am încercat de câteva ori să ofer acele consultații de care oamenii aveau nevoie și așa s-a dezvoltat ideea - am trecut și în mediul online cu recomandări, sfaturi, răspunsuri la întrebările pe care le aveau potențialii cumpărători de imobiliare.

Mi-am creat o pagină oficială pe Facebook, unde primesc recenzii constant de la cumpărătorii mei, unde public informație utilă din domeniu, am creat un grup pe aceeași rețea de socializare, unde adesea se pornesc discuții aprinse pe marginea aceluiași subiect, când reușesc organizez și LIVE-uri, prin care încerc să fiu mai aproape de cei care au nevoie de suport în acest sens.

Cât de mult reacționează lumea in mediul online? Pe lângă comentariile și întrebările pe care le pun, cam ce procent se transformă în tranzacții?

Mediul online îl folosesc mai mult pentru informare, nu neapărat pentru vânzări. Deși, de ceva timp constat că majoritatea conversațiilor constructive duc spre tranzacții, fapt ce îmi dă de înțeles că trebuie să continui să ofer.

Inspiră un produs (în cazul nostru un proiect imobiliar) mai multă încredere, dacă persoana care-l vinde este cunoscută/vizibilă?

Evident că da, mai ales daca, revenind la indeea anterioară, persoana respectivă a reușit să inspire încredere. Nu este îndeajuns doar să te promovezi, strigând sus și tare cât ești de bun, trebuie să demonstrezi acest fapt, să-ți justifici meritele prin rezultate frumoase.

Odată construit un brand personal, cât de dificil/sau nu este să-l menții?

Odată ce ai devenit un brand, nu este dificil să-l menții, dacă continui să te ghidezi după aceleași principii pe baza cărora ai reușit să ajungi sus. Este important să nu dezamăgești – e suficient o singură dată să nu corespunzi așteptărilor celorlalți, ca aceștia să uite tot ce ai făcut bine mai mult timp.

Conteaza foarte mult ce spui, pe cine critici si pe cine recomanzi de pe piața imobiliară.

Cine poate deveni un brand?

Oricine-și dorește acest lucru! Oricine crede cu tărie în ceea ce face, depune suflet și petrece mult timp învățând și oferind.

Făcând zilnic ceea ce-mi conferă plăcere, înregistrând rezultate frumoase, nu pot decât să fiu și mai motivată să cresc, pentru că este unde.

Mulțumiri: 

Fotograf:  Platon Petru

Ținută: Magazin de haine pentru bărbați Sandro Livv

MUA:  Veronica Guzun

Locație:  Interium Furniture Showroom

 

© 2018 Town. All Rights Reserved.Design & Development by VTCode